Linda Sinnige

Verzin. Creëer. Speel. Verwonder.Verzin.

“Eureka!” Het moment dat je iets nieuws verzonnen hebt. Dat geeft me een goed gevoel. Ik vind het ook erg leuk om anderen te stimuleren om origineel te denken, daarom heb ik in 2018 een training gedaan tot Brain Fuel facilitator. Zo heb ik technieken ontdekt voor bijvoorbeeld ideeën genereren en selecteren. Vanwege mijn studie Communicatie en Multimediadesign (Leeuwarden) heb ik ervaring met het ontwikkelen van concepten. Mijn afstudeerproject over “Creatief Denken” heeft mijn drive voor dit onderwerp helemaal aangewakkerd!

Creëer.

Iets maken wat er eerder nog niet was, fantastisch toch dat wij dat kunnen! Een voorbeeld wat ik zelf gecreëerd heb is een kaartspel, genaamd “Dikke Draai Ananas”. Door middel van dat spel geef ik de spelers een aanzetje om ook weer iets nieuws te creëren, namelijk tekeningen van wezens die nog niet bestaan.

Speel.

“Vergeet vooral niet te spelen, gewoon buiten spelen zonder moeten ongedwongen”.
Dat is een zin uit een lied (van Bovenste Knoopje Open) dat me erg inspireert. Ik hou van spelen, het is ontspanning en je kunt ook zoveel leren op een spelende manier. Ik ben opgeleid tot basisschoolleerkracht en sta nog steeds wel eens voor de klas, maar ik probeer alles wat ik de kinderen leer, op een speelse manier over te brengen. Ik merk dat er veel meer motivatie is en dat maakt het voor iedereen leuker. Ik heb een paar video’s gemaakt waarin ik uitleg hoe ik de lessen speelser maak.

Zie: Mijn YouTube kanaal

Verwonder.

Verwondering maakt het leven kleurrijker. Kinderen inspireren me enorm om met een open blik vol verwondering naar de wereld te kijken. Het zit hem bij mij in het genieten van het kleine zoals natuurverschijnselen die precies op het juiste moment komen. Regenbogen, een prachtige sterrenhemel of een wild dier in het bos. Ik ben er voorstander van dat we de verwondering die we als kind hadden, niet verloren laten gaan!
Workshop aanvragen of samenwerken?
verzinnige@gmail.com