Linda Sinnige

Tijdens mijn studie Communicatie en Multimediadesign (Leeuwarden) ontdekte ik mijn enorme enthousiasme over verzinnen en vindingrijkheid. Vandaar dat ik in 2018 nog een cursus deed, dit keer bij Brain Fuel, om facilitator bij brainstorms te worden. Zo leerde ik nieuwe technieken om ideeën te genereren en te selecteren, maar ook hoe om te gaan met de groepsdynamiek. Het mooiste vind ik als mensen ontdekken dat ze veel creatiever zijn dan ze van tevoren dachten!

Na deze studie besloot ik de PABO te gaan doen, kinderen inspireren me enorm omdat ze zo speels en puur zijn. Ik dacht: “Daar kunnen wij volwassenen nog wat van leren”. Ook was ik bezig met het creëren van lessen over hoe ze deze creativiteit konden behouden. Want er zit wel waarheid in die quote van Picasso:

Every child is an artist, the problem is how to remain an artist once he grows up.”

Tijdens deze periode heb ik het spel ‘Dikke Draai Ananas’ ontwikkeld. Hiermee geef ik leraren een makkelijk handvat om ‘creatief denken’ in de klas toe te passen. Na de pabo stond ik een tijdje voor de klas op verschillende scholen, daarnaast was ik me natuurlijk verder aan het ontwikkelen. Dit keer ging het over mijn eigen zelfexpressie: dansen, zingen, tekenen, ukulele spelen en allerlei workshops volgen. Ik leerde mezelf steeds meer te uiten, ik kwam erachter dat ik mezelf voor lange tijd had ‘opgesloten’ omdat ik bang was voor de oordelen van anderen. Terwijl die oordelen natuurlijk vooral in mezelf zaten. Ik deed een danscursus: “Ecstatic Dance Teacher Training”. Hierbij leer je geen pasjes aan maar je beweegt zoals je zelf wil en krijgt instructie over hoe je jezelf verbindt met je gevoel.  Emoties mogen eruit, je hebt er niks aan als ze opgekropt blijven in het lichaam. Nu organiseer ik maandelijks prachtige Ecstatic Dance avonden in Leeuwarden. Nu ik zelf uit mijn ‘kooi’ ben gekropen doe ik niets liever dan anderen hier ook toe stimuleren, want het leven is zo mooi als je jezelf durft te uiten op je eigen manier!