Creatieve teambuilding
en Brainstorms

Workshops om creatiever te worden en nieuwe ideeën te verzinnen voor bedrijven, teams en studenten. Hieronder zie je de mogelijkheden:Mogelijkheden zien, inventief zijn en flexibel omgaan met veranderingen; het leven vraagt om creativiteit. Gelukkig is dat iets wat iedereen kan leren. Door het veel te doen, ontwikkel je de vaardigheid. Zeker nuttig dus, en meestal ook erg vermakelijk!
Brainstorms

Moet er met je team iets nieuws bedacht worden, zoals een naam, concept of ander idee? Als je uitgedaagd wilt worden om buiten de kaders te denken, dan kun je ons inschakelen voor een creatieve brainstormsessie. We gebruiken technieken om te divergeren (zo veel mogelijk ideeën verzinnen) en te convergeren (de beste ideeën te selecteren) zodat er iets uit komt waar jullie ook echt mee verder gaan.

Deze stappen doorlopen we:

• Warming up: Bij sporten begin je met een warming up van de spieren, en bij brainstormen start je met het opwarmen van de hersenen. Even los komen!
• Vraagstuk: We bepalen met welke vraag we deze brainstorm aan de slag gaan. Een originele naam voor een school? Een efficiënte manier om de stad schoner te maken? etc. etc.
• Divergeren: Ideeën genereren maar, hoe origineler hoe beter. Alles kan, alles mag. Wij kennen manieren om iets verder te denken dan je misschien gewend bent.
• Selecteren: Samen bepalen jullie waar je echt mee verder gaat, ook hier hebben we zinvolle technieken voor.
• Afsluiten: Hoe nu verder? Nu is het de kunst om ervoor te zorgen dat het niet bij een leuke brainstorm blijft, maar dat er echt wat gaat gebeuren!

*De workshop duurt tussen de 2 en 4 uren


Creatieve teambuilding

Een andere sessie is gericht op het stimuleren van het teamgevoel op een creatieve manier. Er worden allerlei oefeningen gedaan waarbij creatief denken centraal staat. Dit is niet alleen een gezellige middag, maar de activiteiten kun je onthouden en vaker toepassen, als energizers voor als de creativiteit even vast zit. We spelen o.a. Dikke Draai Ananas, combineren wilde ideeën en ervaren hoe we met zijn allen tegelijk met één potlood tekenen. Kortom een creatieve workout! Dit kan als korte workshop vanaf een uur (bijvoorbeeld voor jullie eigen brainstorm of vergadering) of als een volledige workshop van een dagdeel.

Prijzen:
In overlegWorkshop aanvragen of heb je andere wilde ideeën, laat het weten!

verzinnige@gmail.com


Een aantal ervaringen


Een potje Dikke Draai Ananas met HBO-docenten tijdens een studiedag.Creatief denken en brainstormen met docenten van Avans Hogeschool.Workshop voor de studiedag van SEMKO onderwijsbureau.Originele ideeën verzinnen met HBO-studenten.